Kwaliteit in de Zorg

text icon

Afstudeerstage

Kwaliteit in de Zorg

Ben jij op zoek naar een uitdagende afstudeerstage bij een adviesbureau waarbij je persoonlijke begeleiding krijgt? ParView biedt jou deze mogelijkheid. Naast het uitvoeren van je afstudeeronderzoek of opdracht krijg je de uitgelezen kans om relevante werkervaring op te doen.

Wie ben jij?

 • Je bent een ambitieuze en leergierige student in de laatste fase van een universitaire masteropleiding in de richting van sociale wetenschappen, sociologie of gezondheidswetenschappen of soortgelijke opleidingen.
 • Je wilt jezelf ontwikkelen, nieuwe vaardigheden leren en nieuwe relaties opbouwen.
 • Je bent sociaalvaardig en werkt graag in teamverband.
 • Je bent communicatief sterk en hebt een proactieve houding.
 • Je beschikt over een gezonde dosis humor.
 • Je bent volledig beschikbaar voor de opdracht (4 tot 5 dagen in de week).
 • Beschikbaar: zo spoedig mogelijk voor minimaal 5 maanden.
 • Kennis van en/of affiniteit met de wet- en regelgeving binnen de zorg (met name de Wlz) en de gehanteerde bekostigingssystemen is een pré.
 • Je vindt het niet erg om te reizen.
 • Je kunt zelfstandig werken en neemt initiatief waarbij je opdrachten oppakt die anderen laten liggen.

Wat ga je doen?

Je werkzaamheden zullen bestaan uit het doen van onderzoek naar de invloed en effecten van de vernieuwde kwaliteitskaders in de verpleeghuiszorg en in de gehandicaptenzorg op zorgaanbieders. Vorig jaar heeft Zorginstituut Nederland, in samenwerking met relevante instanties zoals de Inspectie voor de Gezondheidszorg, het kwaliteitskader verpleeghuiszorg en het kwaliteitskader gehandicaptenzorg gepubliceerd. Beide kwaliteitskaders zijn opgenomen in het wettelijk Register van het Zorginstituut. Het Register maakt zichtbaar wat zorgaanbieders, cliënten en zorgverzekeraars hebben afgesproken over wat goede zorg is en vormt de basis voor toezicht en verantwoording. Het doel van het kwaliteitskader is drieledig. Ten eerste beschrijft het kwaliteitskader wat cliënten en hun naasten mogen verwachten van de zorg en ondersteuning geleverd door zorgaanbieders. Ten tweede biedt het kwaliteitskader opdrachten voor zorgverleners en zorgorganisaties om samen de kwaliteit te verbeteren en het lerend vermogen te versterken. Ten derde vormt het een kader voor extern toezicht en voor inkoop en contracteren van zorg.

Je krijgt de mogelijkheid om zelfstandig aan je onderzoek te werken op kantoor, thuis of bij een van onze opdrachtgevers. De resultaten leveren een input voor de vraagstukken bij organisaties/klanten in de dagelijkse praktijk. Je onderzoeksvraag formuleer je samen met je stagebegeleider van ParView en je docent van de universiteit.

Naast het doen van onderzoek en het schrijven van je thesis, loop je een aantal uren per week mee met een professional bij echte opdrachtgevers. Dit geeft je de unieke mogelijkheid om een kijkje in de keuken te nemen bij organisaties in het veld. Daarbij ondersteun je bij de uitvoering en voorbereiding van projecten. Je krijgt eigen verantwoordelijkheden en de vrijheid om werkzaamheden op te pakken en deze zelfstandig, of met begeleiding van een van onze professionals, uit te voeren. Je zult 4-5 dagen in de week werken aan je opdracht of meelopen met een professional. Uiteraard is er ook ruimte om colleges en bijeenkomsten van je onderwijsinstelling te bezoeken voor scriptiebegeleiding.

Wat bieden wij je?

 • Goede stage- en reiskosten vergoeding;
 • Persoonlijke begeleiding en coaching op persoonlijk en vakinhoudelijk gebied;
 • Inspirerende en afwisselende leeromgevingen;
 • Kennis en ervaring van je collega’s;
 • Naast het schrijven van je masterthesis mag je meekijken bij opdrachten zodat je kunt zien en ervaren hoe onze professionals omgaan met complexe vraagstukken;
 • De mogelijkheid om kennis te maken met je mogelijk nieuwe werkgever bij wederzijdse tevredenheid.

Wie zijn wij?

ParView is een interim-management en adviesbureau die zich heeft gespecialiseerd in diverse vraagstukken waarbij de kern ligt in het succesvol ondersteunen, oplossen en optimaliseren van complexe organisatorische vraagstukken. ParView kenmerkt zich door een resultaat- én mensgerichte, adequate en professionele werkwijze.

Ons doel is om organisaties en hun diensten te optimaliseren en te ondersteunen door de juiste personen met elkaar te verbinden en effectief met elkaar (samen) te werken. ParView is al meer dan 15 jaar actief in de interim- en advieswereld. Onze professionals hebben verschillende achtergronden, ervaring opgedaan binnen verschillende branches en hebben zich gespecialiseerd in de onderwijs-, jeugd-, zorg- en welzijnssector en de zakelijke dienstverlening.

Interesse?

Ben je geïnteresseerd in deze stageplek en voldoe je aan de vacature-eisen? Stuur dan je CV en motivatiebrief naar v.zevenhuizen@parview.nl. De gesprekken zullen vervolgens gepland worden. Heb je nog vragen over deze vacature, neem dan contact op met onderstaande contactpersonen.

Viola Zevenhuizen 0575 56 50 51 v.zevenhuizen@parview.nl

Parview

DE KRACHT ACHTER VERANDERING