Bedrijfsvoering in het Sociaal Domein

text icon

Afstudeerstage

Bedrijfsvoering in het Sociaal Domein

Ben jij op zoek naar een uitdagende (afstudeer)stage bij een adviesbureau waarbij je persoonlijke begeleiding krijgt? ParView biedt jou deze mogelijkheid. Naast het uitvoeren van je afstudeeronderzoek of opdracht krijg je de uitgelezen kans om relevante werkervaring op te doen. ParView biedt twee stageplaatsen op bedrijfsvoering/bedrijfskundig gebied voor twee afstudeerders.

Wie ben jij?

 • Je bent een ambitieuze en leergierige student in de laatste fase van een universitaire bachelor- of masteropleiding in een financieel analytisch, economische en/of financieel bestuurlijke studierichting; bijvoorbeeld bedrijfseconomie; Master Healthcare Management, Master Public Management;
 • Je wilt jezelf ontwikkelen, nieuwe vaardigheden leren en nieuwe relaties opbouwen;
 • Je bent sociaalvaardig en werkt graag in teamverband;
 • Je bent communicatief sterk en hebt een proactieve houding;
 • Je beschikt over een gezonde dosis humor;
 • Je bent volledig beschikbaar voor de opdracht (4 tot 5 dagen in de week);
 • Beschikbaar: zo spoedig mogelijk voor minimaal 5 maanden;
 • Kennis van en/of affiniteit met de wet- en regelgeving binnen de zorg (met name Sociaal Domein en gemeenten) en de gehanteerde bekostigingssystemen is een pré;
 • Je vindt het niet erg om te reizen;
 • Je kunt zelfstandig werken en neemt initiatief waarbij je opdrachten oppakt die anderen laten liggen.

Wat ga je doen?

Stageplaats 1 – Analyse en Onderzoek Rechtmatigheidscontroles

Gemeenten hebben sinds de invoering van de WMO 2015, Jeugdwet en Participatiewet – oftewel het Sociaal Domein – nieuwe taken erbij gekregen. Zorgaanbieders in de regio bieden hulp, zorg en ondersteuning aan hulpbehoevende inwoners van de gemeente.

ParView ondersteunt gemeenten bij het opzetten en uitvoeren van materiële en formele controles op kwaliteit van dienstverlening en rechtmatigheid van gedeclareerde zorg door zorgaanbieders. Je werkzaamheden zullen bestaan uit het uitvoeren van onderzoek en financiële analyses en het interviewen van experts op het gebied van zorggebruik en declaraties in het sociaal domein.

Stageplaats 2 – Analyse en Onderzoek op Beschermd Wonen

Gemeenten hebben sinds de invoering van de WMO 2015, Jeugdwet en Participatiewet – oftewel het Sociaal Domein – nieuwe taken erbij gekregen. Zorgaanbieders in de regio bieden hulp, zorg en ondersteuning aan hulpbehoevende inwoners van de gemeente.

Beschermd wonen viel vóór 2015 onder de vroegere Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ). De overdracht naar de Wmo houdt in dat het budget in de AWBZ voor beschermd wonen met de zogeheten ZZP-C indicaties per 1 januari 2015 is overgegaan naar de gemeenten. Bestuurlijk is afgesproken dat de verantwoordelijkheid voor beschermd wonen voorlopig wordt belegd bij de 43 centrumgemeenten die ook Maatschappelijke Opvang uitvoeren. Deze taken zullen in de toekomst mogelijk verder georganiseerd worden op gemeentelijk niveau.

Je werkzaamheden zullen bestaan uit het uitvoeren van onderzoek, financiële analyses en het interviewen van experts over de toekomst van Beschermd Wonen.

Je krijgt de mogelijkheid om zelfstandig aan je onderzoek te werken op kantoor, thuis of bij een van onze opdrachtgevers. De resultaten leveren een input voor de vraagstukken bij organisaties/klanten in de dagelijkse praktijk. Je onderzoeksvraag formuleer je samen met je stagebegeleider van ParView en je docent van de universiteit. Dit geeft je de unieke mogelijkheid om een kijkje in de keuken te nemen bij organisaties in het veld. Daarbij ondersteun je bij de uitvoering en voorbereiding van projecten.

Je krijgt eigen verantwoordelijkheden en de vrijheid om werkzaamheden op te pakken en deze zelfstandig, of met begeleiding van een van onze professionals, uit te voeren. Je zult 4-5 dagen in de week werken aan je opdracht of meelopen met een professional. Uiteraard is er ook ruimte om colleges en bijeenkomsten van je onderwijsinstelling te bezoeken voor scriptiebegeleiding.

Wat bieden wij je?

 • Goede stage- en reiskostenvergoeding;
 • Persoonlijke begeleiding en coaching op persoonlijk en vakinhoudelijk gebied;
 • Inspirerende en afwisselende leeromgevingen;
 • Kennis en ervaring van je collega’s;
 • Naast het schrijven van je masterthesis mag je meekijken bij opdrachten zodat je kunt zien en ervaren hoe onze professionals omgaan met complexe vraagstukken;
 • De mogelijkheid om kennis te maken met je mogelijk nieuwe werkgever bij wederzijdse tevredenheid.

Wie zijn wij?

ParView is een interim-management en adviesbureau die zich heeft gespecialiseerd in diverse vraagstukken waarbij de kern ligt in het succesvol ondersteunen, oplossen en optimaliseren van complexe organisatorische vraagstukken. ParView kenmerkt zich door een resultaat- én mensgerichte, adequate en professionele werkwijze.

Ons doel is om organisaties en hun diensten te optimaliseren en te ondersteunen door de juiste personen met elkaar te verbinden en effectief met elkaar (samen) te werken. ParView is al meer dan 15 jaar actief in de interim- en advieswereld. Onze professionals hebben verschillende achtergronden, ervaring opgedaan binnen verschillende branches en hebben zich gespecialiseerd in de onderwijs-, jeugd-, zorg- en welzijnssector en de zakelijke dienstverlening.

Interesse?

Ben je geïnteresseerd in deze stageplek en voldoe je aan de vacature-eisen? Stuur dan je CV en motivatiebrief naar v.zevenhuizen@parview.nl. De gesprekken zullen vervolgens gepland worden. Heb je nog vragen over deze vacature, neem dan contact op met onderstaande contactpersoon.

Viola Zevenhuizen 0575 56 50 51 v.zevenhuizen@parview.nl

Parview

DE KRACHT ACHTER VERANDERING